ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα στοιχίζουν ακριβά στις ασφαλιστικές

16:14 - 27 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Διπλάσιες αναμένεται να είναι το 2007 για τις ασφαλιστικές εταιρίες οι ζημιές που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής του κόσμου, της Munich Re, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων για τους πελάτες των εταιριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι απώλειες από φυσικές καταστροφές  για τη φετινή χρονιά διπλασιάστηκαν τη φετινή χρονιά και διαμορφώθηκαν στα 30 δισ. δολάρια μέσα στο 2007. Οι καταστροφές, όπως πλημμύρες και τυφώνες, οδήγησαν σε 15.000 θανάτους και σε0 συνολικές απώλειες 75 δισ. δολαριών. Η Swiss Reinsurance, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι καταστροφές «στοίχησαν» στους ασφαλιστές 25 δισ. δολάρια τη φετινή χρονιά.

Όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι απώλειες εξαιτίας των φυσικών καταστροφών θα συνεχίσουν να αυξάνονται, επεσήμανε ο Torsten Jeworrek, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Η τάση όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι η κλιματική αλλαγή εντείνεται ολοένα και περισσότερο και στο μέλλον θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ακόμη χειρότερα φαινόμενα.

Για πρώτη φορά φέτος από το 1974, οπότε και η Munich Re ξεκίνησε να κρατά πρακτικά, οι φυσικές καταστροφές αριθμούν τις 950. Η πιο «δαπανηρή» καταστροφή για το 2007, όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρίες ήταν ο τυφώνας Κύριλλος, που έπληξε τον Ιανουάριο την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Πολωνίας και προκάλεσε απώλειες ύψους 5,8 δισ. δολαρίων.

Παρόλα αυτά οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών για τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της, παραμένουν μικρότερες από το ρεκόρ των 99 δισ. δολαρίων που είχε σημειωθεί το 2005, όταν οι τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα έπληξαν την Αμερική. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν σημειωθεί μεγάλοι τυφώνες στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.