ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις στις Ασιατικές αγορές υπό το φόβο οικονομικής επιβράδυνσης

11:02 - 02 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες, με τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση στη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Η Samsung Electronics, η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Νότιας Κορέας, κατέγραψε σημαντικές απώλειες, όπως και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Shinhan Financial Group. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, η οικονομία της Νότιας Κορέας των 887 δις δολαρίων θα τρέξει με ρυθμό λίγο μεγαλύτερο του 4% το 2008, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ρυθμό ανάπτυξης 5%.

Επίσης, η DBS Group Holdings, η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, κινήθηκε πτωτικά καθώς η οικονομία της χώρας σημείωσε επιβράδυνση για πρώτη φορά σε διάστημα 18 τριμήνων. Συγκεκριμένα,στη Σιγκαπούρη το ΑΕΠ υποχώρησε στο 2,3% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό ανάπτυξης 3,1%.

Ο δείκτης της ευρύτερης περιοχής, MSCI Asia Pacific, εξαιρούμενης της Ιαπωνίας, υποχωρούσε ως λίγο νωρίτερα κατά 1,1%, στις 524.20 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 17 Δεκεμβρίου.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας είναι σήμερα κλειστό.

Ο δείκτης της Νότιας Κορέας, Kospi υποχώρησε 2,3%, και ο δείκτης της Σιγκαπούρης, Straits 0,9%.

Επίσης, στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε πτώση 2,15% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng 1,24%. Ο μόνος δείκτης που πήγε κόντρα στο ρεύμα, ήταν αυτός της Κίνας, ο CSI 300, που κατέγραψε κέρδη 0,80%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.