ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

20:58 - 03 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που συνέβη σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όταν εξερράγη παγιδευμένο όχημα κατά τη διέλευση στρατιωτικού οχήματος. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστική και ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη με κουρδικό πληθυσμό, όπου σταθμεύει μεγάλος αριθμός στρατιωτών που επιχειρεί κατά των ανταρτών του PKK εντός Τουρκίας και στο γειτονικό Βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, άνθρωποι κείτονταν αναίσθητοι στο δρόμο ανάμεσα σε φλεγόμενα οχήματα, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα λεωφορείο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην τηλεόραση ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις και οι τραυματίες 52. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών στους 68.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής κατά τη διάρκεια των εορτών υπό το φόβο πιθανής επίθεσης από Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη αεροπορικές επιδρομές κόντρα στο PKK στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι μια γυναίκα βρήκε το θάνατο την περασμένη εβδομάδα σε βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ χθες τραυματίστηκαν τρία ακόμη άτομα από έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων. Οι Αρχές πιστεύουν ότι πίσω και από τις δύο επιθέσεις βρίσκεται το PKK μολονότι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.