ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 869 δολάρια η τιμή του χρυσού

22:40 - 03 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Σε νέα υψηλά 28 ετών διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, που εξακολουθεί να επωφελείται από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι των ισχυρότερων νομισμάτων. Η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος αυξάνει την ελκυστικότητα για επενδύσεις στα εμπορεύματα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

O χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,05% στα 869,000 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ άγγιξε τα 869,89 δολάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το «κίτρινο μέταλλο» έχει καταγράψει συνολική ετήσια αύξηση 31% μέσα στο 2007, μετά την αντίστροφη πορεία του δολαρίου που κινήθηκε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ. Σημαντική άνοδο της τάξεως του 0,98% κατέγραψε και το ασήμι, το οποίο διαμορφώθηκε στα 15,440 δολάρια ανά ουγκιά.

Χθες το «κίτρινο μέταλλο» τερμάτισε σε υψηλό 28 χρόνων, καθώς η κατακόρυφη πτώση του δολαρίου έναντι των ισχυρότερων νομισμάτων ώθησε τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.

Η αγορά ακόμη παραμένει ευαίσθητη στις γεωπολιτικές εντάσεις, κυρίως στο Πακιστάν μετά τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, και στη Νιγηρία όπου συνεχίζονται οι βιαιότητες, τόνισε ο Στιβ Ρόουλς, αναλυτής της CFC Seymour Securities στο Χονγκ Κονγκ.

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι η τιμή του «κίτρινου μετάλλου» πρόκειται να ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά μέσα στη χρονιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.