ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi και Societe Generale συστήνουν πώληση για τις τράπεζες

12:08 - 04 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Σύσταση πώλησης διατυπώνουν για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών οι Citigroup και Societe Generale, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας το 2008.

Η Citigroup μείωσε σε «underweight» τις αποδόσεις του τραπεζικού κλάδου και συστήνει πώληση για τις μετοχές της Deutsche Bank και της Royal Bank of Scotland.

Η Credit Suisse, η Unicredit και η Societe Generale αφαιρέθηκαν από τη λίστα  «buy focus» της Citigroup. Η Royal Bank και η γαλλική Natixis προστέθηκαν στη λίστα «avoid focus».

Η Societe Generale αναφέρει ότι η Deutsche Bank, η Credit Suisse και η UBS θα υποχωρήσουν από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αναφέρουν ότι βασική τους ανησυχία είναι η ανεπάρκεια κεφαλαίων των τραπεζών.

Η Societe Generale μείωσε την τιμή στόχο για την Deutsche Bank κατά 3,7% στα 78 ευρώ, για την UBS κατά 6% στα 47 ελβετικά φράγκα και για την Credit Suisse κατά 8,8% στα 62 ελβετικά φράγκα.

Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός δείκτης του Stoxx 600 σημείωσε τις δεύτερες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ 18 βιομηχανικών κλάδων την περασμένη χρονιά, υποχωρώντας κατά 20% λόγω της αναταραχής που προκάλεσε η κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης.

 


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.