ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G-10: Αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις των τραπεζών στην πιστωτική κρίση

16:36 - 07 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Οι αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών είναι «πολύ ικανοποιημένοι» από τις προσπάθειές τους να ισορροπήσουν την αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Jean Claude Trichet.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις ενέργειές μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση των αξιωματούχων των 10 ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών στην Ελβετία σήμερα.

«Θα διατηρήσουμε στενή επαφή στο μέλλον, όπως ακριβώς κάναμε και στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Οι εκπρόσωποι των 10 ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου συναντήθηκαν σήμερα στην Τράπεζα των Διεθνών Διακανονισμών στο Basel της Ελβετίας, για πρώτη φορά μετά την έναρξη συνεργασίας μεταξύ ΕΚΤ και Fed για διοχέτευση ρευστού στην αγορά με σκοπό να μειωθούν τα κόστη δανεισμού.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει σημαντικές εξελίξεις καθώς το κόστος βραχυπρόθεσμου δανεισμού για τις εταιρείες έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 22 μηνών.

Για του λόγου το αληθές, ο J. C. Trichet ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι πιέσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές έχουν μειωθεί παραμένοντας όμως σημαντικές, ενώ και η Κεντρική τράπεζα του Καναδά είχε δηλώσει μια μέρα πριν ότι οι πιέσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.