ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά κινήθηκαν χρυσός και ασήμι

23:08 - 07 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Απώλειες κατέγραψαν σήμερα τα πολύτιμα μέταλλα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος και την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, που μείωσε την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε αυτά.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Φεβρουαρίου για το χρυσό κατέγραψε απώλειες 0,43% και διαμορφώθηκε στα 862,200 δολάρια ανά ουγκιά. Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλεις που σημείωσε το ασήμι που άγγιξαν το 1,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 15.300 δολάρια ανά ουγκιά.

Κέρδη κατέγραψε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού και του ιαπωνικού για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ ημερών, καθώς πιθανολογείται ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα αντισταθμίσει εν τέλει την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Από την άλλη πλευρά τα 2 δολάρια άγγιξαν σήμερα οι απώλειες του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς πιθανολογείται ότι η πετρελαϊκή ζήτηση προκε΄πιται να μειωθεί, μετά την πτώση την οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρώπη σε χαμηλό δύο ετών και των αυξημένω θερμοκρασιών στη Βοριοανατολική Αμερική.

Τώρα που το αργό υποχωρεί και το δολάριο ενισχύεται κάποιοι επενδυτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πώληση του χρυσού, εκτιμούν οι αναλυτές.

Παρόλα αυτά νέα αύξηση αναμένεται γαι τα πολύτιμα μέταλλα, εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφασίσει τελικά τη μείωση των βασικών επιτοκιών δανεισμού για μια ακόμη φορά προκειμένου να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.