ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 97 δολ. το αργό μετά την υποχώρηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων

20:51 - 09 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Υπουργείου Ενέργειας που καταδεικνύει σημαντική υποχώρηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Φεβρουαρίου για το αργό ενισχύεται κατά 0,74% και διαμορφώνεται στα 97,04 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη 0,51% καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου τύπου brent, το οποίο διαμορφώνεται στα 95,80 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν και αυτή την εβδομάδα η μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν πτώση κατά 6,74 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 282,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληγε στις 4 Ιανουαρίου, καταγράφοντας τη σημαντικότερη πτώση από τις 14 Δεκεμβρίου. Τα αποθέματα έχουν ήδη μειωθεί κατά 31,8 εκατ. βαρέλια κατά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Επίσης τα διυλιστήρια λειτούργησαν στο 91,3% της δυναμικότητάς τους, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ενώ οι εισαγωγές αργού υποχώρησαν κατά 203.000 στα 9,81 εκατ. βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα.  Ο συνδυασμός της αυξημένης λειτουργίας των διυλιστηρίων και της μείωσης των εισαγωγών οδήγησε για άλλη μια φορά σε χαμηλά επίπεδα τα πετρελαϊκά αποθέματα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Αντίστροφη πορεία ακολούθησαν για άλλη μια φορά τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 5,3 εκατ. βαρέλια, ενώ αυξημένα κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ήταν και τα διυλισμένα καύσιμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.