ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές διακυμάνσεις στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων

22:45 - 09 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Μικρή άνοδο σημείωσε σήμερα η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας της εντεινόμενης φημολογίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων, αποδυναμώνοντας περαιτέρω το αμερικανικό νόμισμα και ενισχύοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν «καταφύγιο» για τους επενδυτές. Ανάλογη αύξηση σημείωσε και το ασήμι.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Φεβρουαρίου για το «κίτρινο μέταλλο» σημείωσε άνοδο 0,16% και διαμορφώθηκε στα 881,700 δολάρια ανά ουγκιά. Ανάλογα κέρδη 0,16% κατέγραψε σήμερα και το ασήμι στα 15,840 δολάρια ανά ουγκιά.

 Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός έχει σημειώσει αύξηση ύψους 31% μέσα στο 2007, μετά τις συνεχείς μειώσεις των βασικών επιτοκίων από τη Fed, ωθώντας το δολάριο σε απώλειες 9,5% έναντι του ευρώ. Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια, η «έξυπνη» επένδυση θα είναι ο χρυσός, εκτιμούν οι αναλυτές.
 
Εν τω μεταξύ η Goldman Sachs προέβλεψε ότι τα επιτόκια δανεισμού θα υποβληθούν σε συνεχείς μειώσεις και είναι πιθανό να φτάσουν και το 2,5% μέχρι το τέλος του 2008, ενώ επεσήμανε ότι από το Νοέμβριο είχε σημειώσει ότι μέχρι τα μέσα του 2008 τα επιτόκια θα μειωθούν στο 3%.

Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν υπογράψει συμβόλαια αγοράς υφιστάμενων κατοικιών υποχώρησε πέραν του αναμενόμενου το Νοέμβριο ενώ και η ανεργία ενισχύθηκε κατά 5% το Δεκέμβριο, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών. Σημειώνεται ότι η Goldman, διατύπωσε προ ημερών την πρόβλεψη ότι η Fed θα μειώσει το κόστος δανεισμού κατά 0,5% αυτό το μήνα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.