ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων στο 3,75%

14:21 - 10 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Σε μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ενδέχεται να αναγκαστεί να προχωρήσει αυτό το μήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Ben S. Bernanke, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τόσο δραστικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ύφεση.

Οι οικονομολόγοι μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για την οικονομική ανάπτυξη και οι αναλυτές διπλασιάζουν τη μείωση των επιτοκίων, την οποία αναμένουν αυτή τη φορά από τη Fed, μετά τη δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων που αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης και την ανεργία, ιδιαιτέρως αρνητικών για την αμερικανική οικονομία.

Μια μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στο 3,75% από 4,25% από την άλλη θα σήμαινε ότι η Fed θα πρέπει να παραβλέψει τις πληθωριστικές πιέσεις, τις οποίες εντείνουν η εκτίναξη των τιμών τόσο στα ενεργειακά προϊόντα, όσο και στα τρόφιμα.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Bernanke θα δώσει νέα στοιχεία για την κατεύθυνση στην οποία πρόκειται να στραφεί αυτή τη φορά η Fed σε ομιλία που θα παραθέσει σήμερα στην Ουάσινγκτον. Πάντως οι Goldman Sachs, JPMorgan και Barclays προβλέπουν μείωση των επιτοκίων στο 3,75% γι΄ αυτό το μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.