ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ανησυχίες για ύφεση «ρίχνουν» την τιμή του αργού

18:29 - 10 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν τα δύο δολάρια ανά βαρέλι καταγράφει το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για τα ενεργειακά προϊόντα.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Φεβρουαρίου για το αργό σημειώνει αυτή τη στιγμή απώλειες 2,11%, χάνοντας 2,02 δολάρια και διαμορφώνεται στα 93,65 δολάρια ανά βαρέλι. Σημαντικές απώλειες ύψους 1,59% καταγράφει και το πετρέλαιο τύπου brent, το οποίο διαμορφώνεται στα 92,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Goldman Sachs, η οποία είχε προειδοποιήσει για την εισαγωγή της Αμερικής σε περίοδο οικονομικής ύφεσης,δήλωσε σήμερα ότι οι πιθανότητες για συρρίκνωση και της οικονομίας της Ιαπωνίας είναι επίσης πολύ αυξημένες. Η ΗΠΑ και η Ιαπωνία είναι υπεύθυνες για το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου.

Οι ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά ενέργειας, εκτιμούν οι αναλυτές. Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις υποδεικνύουν ότι οι πελάτες πιεσμένοι από τις αυξημένες πετρελαϊκές τιμές, αναγκάζονται να «κλείσουν» τα πορτοφόλια τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.