Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ακύρωση φοιτητικών δανείων σε περισσότερους από 150.000 δανειολήπτες, ένα μέτρο με στόχο όσους φοίτησαν σε σχολές που εξαπάτησαν φοιτητές, όσους έχουν μόνιμη αναπηρία και σε όσους εργάζονται στον δημόσιο τομέα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών στους οποίους έχει διαγραφεί το φοιτητικό τους χρέος από την κυβέρνησή του ξεπερνά πλέον τα 5 εκατομμύρια.
Στους 150.000 δανειολήπτες για τους οποίους εγκρίθηκε η ελάφρυνση των φοιτητικών δανείων περιλαμβάνονται σχεδόν 85.000 δανειολήπτες που φοίτησαν σε σχολεία που «εξαπάτησαν και ξεγέλασαν τους φοιτητές τους», 61.000 δανειολήπτες με μόνιμες αναπηρίες και 6.100 εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.