Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Στο δημοσίευμα τους οι New York Times, που επικαλούνται αμερικανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις μυστικές οδηγίες, η κίνηση είναι προφανώς μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να προσελκύσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν της Ρωσίας σε συνομιλίες για την Ουκρανία και μια νέα σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι οδηγίες του κ. Χέγκσεθ, μέρος μιας ευρύτερης επαναξιολόγησης όλων των επιχειρήσεων εναντίον της Ρωσίας, δεν έχουν διευκρινιστεί δημόσια. Αλλά εκδόθηκαν πριν από τη δημόσια σύγκρουση του Προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι.
Το ακριβές εύρος και η διάρκεια της εντολής του Υπουργείου Άμυνας δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς η γραμμή μεταξύ επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο είναι συχνά θολή.
Ωστόσο, η διατήρηση της πρόσβασης σε μεγάλα ρωσικά δίκτυα για σκοπούς κατασκοπείας είναι κρίσιμη για την κατανόηση των προθέσεων του κ. Πούτιν καθώς εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις γράφουν οι NYT.
Πρώην αξιωματούχοι είπαν ότι είναι σύνηθες για τους πολιτικούς ηγέτες να διατάσσουν παύσεις σε τέτοιες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ευαίσθητων διπλωματικών διαπραγματεύσεων, για να αποφύγουν τον εκτροχιασμό τους. Ωστόσο, για τον Πρόεδρο Τραμπ και τον κ. Χέγκσεθ, η υποχώρηση από επιθετικές κυβερνοεπιχειρήσεις εναντίον ρωσικών στόχων αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο στοίχημα.
Ουσιαστικά υπολογίζει ότι ο Πούτιν θα ακολουθήσει εγκαταλείποντας αυτό που πολλοί αποκαλούν «σκιώδη πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των παραδοσιακών συμμάχων τους στην Ευρώπη.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Ρωσία συνέχισε να προσπαθεί να διεισδύσει στα αμερικανικά δίκτυα και τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης Τραμπ. Αλλά αυτό είναι μόνο μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής εκστρατείας.