ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Μαραθώνιος οι αγορές το 2008, overweight οι ΗΠΑ

13:05 - 17 Ιαν 2008 | Ειδήσεις
Μαραθώνιος θα είναι οι αγορές το 2008 και όχι κούρσα ταχύτητας, εκτιμά η HSBC σε έκθεση της για την παγκόσμια επενδυτική στρατηγική του 2008. Αν και οι διαγραφές αξιών θα συνεχίσουν και το φάντασμα της ύφεσης θα πλανάται πάνω από τις αγορές στις αρχές του 2008, οι αποτιμήσεις και η οικονομική προστιθέμενη αξίαθα προσφέρουν στήριξη, με αποτέλεσμα οι μετοχές στο δεύτερο μισό του έτους να ανέλθουν σε νέα υψηλά, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

Η HSBC αναβαθμίζει την αγορά των ΗΠΑ σε overweight, υποβαθμίζει την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές σε neutral, ενώ επίσης υποβαθμίζει περαιτέρω την Ιαπωνία σε underweight.

Οι διαγραφές αξιών των αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών εκτιμάται ότιανέρχονται μέχρι στιγμής στα 100 δις δολάρια, ενώ σύμφωνα με την HSBC θα συνεχιστούν και το πρώτο εξάμηνο του 2008, διαμορφούμενες τελικά στα 150 δις δολάρια.

Ωστόσο, παρά το δυσοίωνο περιβάλλον για τις αγορές, η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά στη διάρκεια του έτους και τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο θα καλύψουν το χαμένο έδαφος. Όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένως, το 2008 θα είναι για τις αγορές ένα έτος «χωρισμένο στα δύο», με το δεύτερο εξάμηνο να αντιστρέφεται η αρνητική εικόνα.

Σύμφωνα με την HSBC, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού από τις κεντρικές τράπεζες και η βελτιωμένη οικονομική προστιθέμενη αξία θα ωθήσει τις αγορές σε νέα υψηλά στο δεύτερο μισό του 2008.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.