ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης στη Wall, νέα άνοδος στην Ευρώπη

15:20 - 04 Φεβ 2008 | Ειδήσεις
Στάση αναμονής εκτιμάται ότι θα τηρήσουν σήμερα οι επενδυτές στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, μετά το ράλι της Παρασκευής, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην εξέλιξη που θα έχει η προσπάθεια τηςMicrosoft να εξαγοράσει τη Yahoo. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι επιχειρηματικές συμφωνίες συνεχίζουν να στηρίζουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς προσδοκάται ότι θα αποτελέσουν τη θεραπεία για τις αγορές απέναντι στην οικονομική επιβράδυνση και την πιστωτική κρίση.

Αν και το ενδεχόμενο του mega deal αναπτέρωσε την Παρασκευή τις ελπίδες των επενδυτών, οδηγώντας τού δείκτες σε Wall και Ευρώπη σε ράλι, ωστόσο, αυτή την εβδομάδα θα δουν το φως της δημοσιότητας μια σειρά μακροοικονομικών ειδήσεων στις ΗΠΑ, που ίσως επαναφέρουν στο επίκεντρο τους φόβους περί ύφεσης της οικονομίας και οδηγήσουν για άλλη μια φορά τους επενδυτές σε πωλήσεις μετοχών.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ, οι οποίες εκτιμάται ότι σημειωσαν άνοδο 2% το Δεκέμβριο, έναντι αυξησης 1,5% το Νοέμβριο.

Όσον αφορά τα επιχειρηματικα νέα της ημέρας, πέραν αυτού της Microsoft – Yahoo, η φαρμακοβιομηχανία Pfizer,η μετοχή της οποίας την Παρασκεύη κινήθηκε εμφανώς πτωτικά, αναμένεται να βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ, υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες στη χρήση του σκευασματός της κατά του καπνίσματος, Chantix, δεδομένου ότι καταγράφηκε μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών και απόπειρας αυτοκτονιών που συνδέχονται με τη χρήση του.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τα κέρδη τους με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται της ανόδου. Οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι οι επιχειρηματικές συμφωνίες θα αποτελέσουν το «αντίβαρο» στην πιστωτική κρίση. Στο προσκήνιο βρίσκεται η βρετανική αλυσίδα pubs Mitchells & Butlers η οποία φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση εξαγοράς από την Punch Taverns.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,60% στις 6.065,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη κατά 0,83% στις 5.019,51 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 1,19% στις 7.051,52 μονάδες.

Η μετοχή της Mitchells & Butlers καταγράφει σημαντικά κέρδη στο Λονδίνο μετά την προσέγγιση που δέχθηκε από την ανταγωνίστριά της Punch Taverns.

Η Mitchells, η οποία ελέγχει τις αλυσίδες All Bar One και O'Neill, ανακοίνωσε σήμερα ότι και άλλοι επενδυτές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την επιχείρηση.

Κέρδη καταγράφει και η ITV καθώς δημοσίευμα του Observer αναφέρει ότι οι Apax, Provident και Kohlberg Kravis Roberts εξετάζουν την υποβολή πρότασης για το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Ryanair καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματά της θα δεχθούν πλήγμα από το υψηλό κόστος των καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.