ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση δείχνουν τα παράγωγα στη Wall, περιορίζονται τα κέρδη στην Ευρώπη

15:20 - 14 Μαρ 2008 | Ειδήσεις
Αρνητικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, εν αναμονή της δημοσιοποίησης μακροοικονομικών ειδήσεων για τις τιμές καταναλωτή και την καταναλωτική εμπιστοσύνη που εκτιμάται ότι θα δείξουν ένταση των πληθωριστικών πιέσεων καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στην ύφεση. Αυτή την ώρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν σε θετικό έδαφος, αν και έχουν χάσει μέρος των αρχικών κερδών.

Υπό το βάρος των εκτιμήσεων για επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος, στον κλάδο λιανικής οι Wal-Mart Stores και Starbucks δέχονται πιέσεις στη Γερμανία, ενώ πτωτικά αναμένεται να κινηθούν και στηναμερικανική κεφαλαιαγορά.

Επίσης,  στο φαρμακευτικό κλάδο, η Teva Pharmaceutical Industries προσυνεδριακά δέχεται πιέσεις, καθώς η Citigroup υποβάθμισε τη μετοχής της.

Στη γηραιά ήπειρο, οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών εξακολουθούν να ενισχύονται, αν και περιορίζουν τα αρχικά κέρδη τους. Στήριγμα βρίσκουν στο ράλι των τιμών των εμπορευμάτων και στα κέρδη που αποκομίζουν οι εταιρείες πρώτων υλών. Ωστόσο, στον αντίποδα, τα απογοητευτικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη λειτουργούν ως ανάχωμα για περαιτέρω άνοδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στις  5.703,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,11% στις 4. 635,45 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 0,31% στις 6.520,53 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη για τη ΒHP Billiton, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των ορυχείων, και τη Rio Tinto μετά την άνοδο στις τιμές των μετάλλων. Τα βασικά μέταλλα όπως ο χαλκός, το νικέλιο και ο κασσίτερος κινούνται ανοδικά στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Στον αντίποδα, σε πτωτική τροχιά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Bayerische Motoren Werke και η Daimler, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο μετά και τα νέα ιστορικά χαμηλά που σημείωσε το δολάριο έναντι του ευρώ. Σημειώνεται ότι η Daimler πραγματοποιεί το 20% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.