ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι με ''όχημα'' τη Bear Stearns στη Wall Street

23:00 - 24 Μαρ 2008 | Ειδήσεις
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς με τα μηνύματα αισιοδοξίας από την αγορά κατοικίας και την πολυσυζητημένη εξαγορά της Bear Stearns από τη JP Morgan να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ο Dow σημείωσε άνοδο κατά 1,52% στις 12.549,64 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 3,04% στις 2.326,75 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,53% στις 1.349,88 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου σημείωσαν σημαντική άνοδο με τις Bear Stearns (106%), Citigroup (6,4%) και Lehman Brothers (3,4%) να κατέχουν εξέχουσα θέση στο ράλι του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Σημάδια σταθερότητας κατάδειξε η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ για το μήνα Φεβρουάριο, καθώς οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών παρουσίασαν οριακή άνοδο για πρώτη φορά σε διάστημα εφτά μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Ένωσης Μεσιτών.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών παρουσίασαν αύξηση 2,9% στα 5,03 εκατ. σπίτια έναντι των 4,85 εκατ. κατοικιών που ανάμεναν οι αναλυτές.

Πρόκειται για την ισχυρότερη άνοδο στην αγορά κατοικίας από τον Οκτώβριο, ενώ σε επίπεδο χρόνου οι πωλήσεις κατοικιών παρουσίασαν πτώση 23%.

Τα αποθέματα απούλητων κατοικιών υποχώρησαν κατά 3% στα 4,03 εκατ., ενώ η μέση τιμή κατοικίας κατρακύλησε κατά 8,2% σε ιστορικό χαμηλό στα 195.900 δολάρια.

Οσον αφορά στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η JP Morgan σκέφτεται να αυξήσει την προσφορά για την Bear Srearns στα 10 δολάρια από 2 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει την υποστήριξη των υπαλλήλων αλλά και των μετόχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times οι μέτοχοι της Bear Stearns θεωρούν το αρχικό τίμημα εξευτελιστικό ενώ και η FED φαίνεται πως τίθεται υπέρ ενός καλύτερου τιμήματος. Αν δοθεί το καλύτερο τίμημα τότε η αξία της Bear Steans ανεβαίνει στο 1 δισ. δολάρια.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, ενώ και στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια δεν λειτούργησαν λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.