ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αγοράζουμε Ευρώπη"!

14:00 - 31 Μαρ 2008 | Ειδήσεις
Μπορεί οι χρημαοτοικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη να παραμένουν «σφιχτές» και οι αναθεωρήσεις της εταιρικής κερδοφορίας των εισηγμένων να είναι πολύ αρνητικές, ωστόσο η ευρωπαϊκή αγορά είναι σήμερα η φθηνότερη διεθνώς και παρουσιάζει τα πιο ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη ανάμεσα στις ανεπτυγμένες αγορές, σύμφωνα με την νέα έκθεση στρατηγικής της ΑΒΝ Αmro. Ετσι, η τράπεζα προχωρά σε αύξηνει της αξιολόγησής της σε ουδέτερη από underweight, και δηλώνει αγοραστής ευρωπαϊκών μετοχών.

Εντωμεταξύ όπως υποστηρίζει η ολλανδίκή τράπεζα, η ταχεία επιδείνωση της αμερικάνικης οικονομίας και οι παγωμένες διατραπεζικές αγορές, την κάνουν να παραμένει επιφυλακτική γενικότερα για τις διεθνείς μετοχές διατηρώντας underweight στάση.

Οπως τονίζει, αν και οι αγορές αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις στήριξης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, στην «διάσωση» της Bear Stearns και τις μειώσεις επιτοκίων από την Fed, τα άσχημα νέα δεν έχουν ακόμη αποτιμηθεί πλήρως στις μετοχές.

Aπό ανεπτυγμένες αγορές, προτιμά την αμερικάνικη έναντι της ιαπωνικής - η οποία αν και έχει χτυπηθέι πολύ βίαια το τελευταίο διάστημα, παραμένει πολυ εξαρτημένη από τις εξαγωγές και το ισχυρό γιέν, στοιχεία που δεν θα σταματήσουν να ασκούν πιέσεις στις εγχώριες μετοχές, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αυξάνει την underweight θέσση της στην αγορά.

Επίσης, η αγορά των ΗΠΑ παρουσιάζει περισσότερα αμυντικά χαρακτηριστικά και οι αρχές εκεί χαλαρώνουν τις χρηματοοικονομικές συνθήκες πιο επιθετικά.

Οσον αφορά την ευρωπαίκή αγορά, θεωρείται η φθηνότερη αγορά παγκοσμίως και τα θεμελιώδη μεγέθη της είναι τα καλύτερα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες αγορές, παρά τις σφιχτές χρηματοοικονοικές συνθήκες. Ετσι, αλλάζει την underweight στάση που διατηρούσε στις μετοχές της Γηραιάς Ηπείρου, και αυξάνει τις τοποθετήσεις της στην αγορά όπως και την σύστασή της σε ουδέτερη.

Οσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές, αυξάνει την στάση της σε overweight από ουδέτερη δείχνοντας ιδαίτερη προτίμηση σε εκείνες τις αγορές οι οποίες έχουν μεγάλη έκθεση στην αγορά εμπορευμάτων, αν και όπως αναφέρει, οι κίνδυνοι στην περιοχή παραμένουν.

Τέλος, η ABN Amro τονίζει πως ήρθε η ώρα να απομακρυνθούμε από τα κρατικά ομόλογα και να επενδύσουμε σε εταιρικά ομόλογα, δεδομένων των πολύ χαμηλών spreads. «Τα investment-grade bonds προφέρουν σημαντική αξία σήμερα», προσθέτει η τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.