ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλησίασε τα 101 δολάρια το αργό

23:10 - 31 Μαρ 2008 | Ειδήσεις
Απώλειες μεγαλύτερες των 4 δολαρίων ανά βαρέλι κατέγραψε σήμερα η τιμή του αργού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, λόγω των εκτιμήσεων ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ θα μειώσει και τη ζήτηση για «μαύρο χρυσό». Σημειώνεται ότι η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ βαίνει μειούμενη τις επτά από τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Μαΐου κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 3,9%, ή  4,12 δολαρίων και διαμορφώθηκε στα 101,50 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες 3,53%, ή 3,67 δολαρίων σημείωσε και το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στα 100,22 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών στο Ιράκ, τρίτη κάτοχο αποδεδειγμένων πετρελαϊκών αποθεμάτων στον κόσμο περιορίστηκαν μετά την πρόταση ανακωχής από τον Σιΐτη κληρικό Μοκτάντα αλ-Σαντρ.

Εν τω μεταξύ, η εβδομαδιαία έκθεση για τα αμερικανικά αποθέματα του αργού που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο Ενέργειας αύριο, φημολογείται ότι θα καταδείξει ενίσχυση των πετρελαϊκών αποθεμάτων για 11η φορά σε διάστημα 12 εβδομάδων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.