ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδος στις ευρω-αγορές με όχημα τράπεζες και λιανική

12:06 - 01 Απρ 2008 | Ειδήσεις
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η σύσταση της Deutsche Bank για αγορά των μετοχών της Unilever τόνωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο λιανικής.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,69%, στις 5.717,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 6.576,23 μονάδες, με κέρδη 0,63% και στο Παρίσι ο CAC 40 αποκομίζει κέρδη της τάξης του 1,07% στις 4.757,36 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύεται 0,3%, στις 306,76 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ολοκλήρωσε το χειρότερο πρώτο τρίμηνο από το 1987, υπό το βάρος των φόβων ότι η οικονομική επιβράδυνση και οι ζημιές στην πιστωτική αγορά θα κάμψουν την ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας. Από την αρχή του έτους υποχωρεί 16%.

Η Unilever σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα μιας εβδομάδας, καθώς η Deutsche Bank προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της σε Αγορά από Διακράτηση διαβλέποντας ισχυρές προοπτικές βελτίωσης της κερδοφορίας της.

Ανοδικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, με τη UBS, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς κεφαλαιοποίησης, να ξεχωρίζει.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως νωρίτερα και οι ασιατικές φαίνεται πως αντιδρούν θετικά στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον για την αποτελεσματικότερη εποπτεία του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ο υπουργός οικονομικών παρουσίασε ένα πακέτο μέτρων για τη γενικότερη αναμόρφωση της λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος, στο οποίο προωθείται η ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Fed, όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά στο σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα μέτρα αυτά έρχονται ως συνέπεια της αυξανόμενης ανησυχίας ότι οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να αποτρέψουν ή να ελέγξουν τις κρίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.