ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: « Buy» και όχι... «Βye» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

14:02 - 07 Απρ 2008 | Ειδήσεις
Σε νέο υψηλό μηνός κινούνται σήμερα οι διεθνείς μετοχές και η JPMorgan σε νέα έκθεσή της «βλέπει» ακόμα καλύτερες μέρες να έρχονται για τα ταλαιπωρημένα διεθνή χρηματιστήρια. Οπως τονίζει, παράμενει θετική στις διεθνείς μετοχές, διατηρώντας την overweight στάση της στις παγκόσμιες αγορές, σημειώνοντας πως το σενάριο της οικονομικής επιβράδυνσης ή ύφεσης της αμερικάνικης οικονομίας έχει ήδη αποτιμηθεί πλήρως και ξεκάθαρα στις μετοχές.

Παράλλλα, η JPMorgan αναφέρει πως μία ακόμη μη αναμενόμενη κίνηση-αντίδραση από την πλευρά της Fed, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές.

Οπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, το τυπικό trade που παρατηρείται σε περιόδους ύφεσης όπως η σημερινή, έχει αποτιμηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στην σημερινή εικόνα των αγορών και οι μετοχές ιστορικά έχουν πιάσει πάτο στους 4-6 μήνες πριν το τέλος του κύματος των αρνητικών ειδήσεων.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση, ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων αποτίμησης της JPMorgan δίνουν πλέον ξεκάθαρα σήματα «αγορών» (buy).

Ο δείκτης MSCI της Ευρώπης διαπραγματεύται με δείκτη p/e στο 10,5, και την τελευταία φορά που άγγιξε αυτό το εξαιρετικά ελκυστικό επίπεδο ήταν το 1991.

Επίσης, ενώ η κερδοφορία των εισηγμένων στον τρέχον επιχειρηματικό κύκλο, παραμένει υπό σημαντική πίεση, ενα σημαντικό μερος της πρόσφατης κερδοφορίας ρεκόρ που ζήσαμε στα προηγούμενα τρίμηνα, παραμένει αλώβητη.

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.