ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας Αθήνας - Σόφιας

16:26 - 07 Απρ 2008 | Ειδήσεις
Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δήμαρχος Σόφιας Μπόικο Μπόρισοφ κατά τη συνάντησή τους το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει τη συνεργασία κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και της οικονομικής ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται τα ακόλουθα:

Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς διοίκησης π.χ. δημοτικές υπηρεσίες, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και δημοτικών εταιρειών, πολιτιστικές δραστηριότητες και τουρισμό, νεολαία και αθλητισμό, προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική μέριμνα και εκπαίδευση.

Συμμετοχή από κοινού σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με κοινοτικές εμπειρίες και διαχείριση προγραμμάτων.

Συνεργασία με στόχο τη συμβολή των δύο πόλεων σε υπάρχοντα διεθνή αστικά και περιφερειακά δίκτυα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οργάνωση από κοινού επιμορφωτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων ανταλλαγής υπαλλήλων με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων σε τομείς όπως είναι τα οικιακά απορρίμματα, η ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον.

Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που αφορούν τόσο στην αναγνώριση και διατήρηση των πολιτιστικών και περιουσιακών πόρων των δύο πόλεων, όσο και στη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Προώθηση των συχνών ανταλλαγών αντιπροσωπειών των δύο πόλεων με σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου. Οι ανταλλαγές αυτές θα γίνονται με την ενεργό συμμετοχή δημοτών των δύο πόλεων οι οποίοι θα εκπροσωπούν επαγγελματικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, μορφωτικές και άλλες συναφείς οργανώσεις.

Σύσταση Επιτροπής Φιλίας και Συνεργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο πόλεων με σκοπό την παρακολούθηση της υλοποίηση των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου.

«Πιστεύω απόλυτα ότι η διπλωματία των πόλεων πολλές φορές είναι πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική από τη διπλωματία των κυβερνήσεων στο να αναπτυχθούν ακόμα καλύτερες σχέσεις μεταξύ δύο κρατών» δήλωσε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.