ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στις ευρω-αγορές με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ

12:23 - 10 Απρ 2008 | Ειδήσεις
Υπό πίεση βρίσκονται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών ότι η ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας θα επιβραδυνθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως όλα δείχνουν θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,03%, στις 5.982,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.856,44 μονάδες, μειωμένος κατά 0,38% και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,43% στις 6.692,16 μονάδες.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται για άλλη μια μέρα ο χρηματοοικονομικός κλάδος, μετά τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Τζωρτζ Σόρος ότι η πιστωτική κρίση θα επιδεινωθεί. Αρνητικές πρωταγωνίστριες αναδεικνύονται οι Credit Suisse Group and Allianz.

Οι αγορά αναμένει σήμερα με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Αγγλίας για το ύψος των επιτοκίων ευρώ και στερλίνας αντίστοιχα.

Εκτός συνταρακτικού απροόπτου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε θα ακολουθήσει την πολιτική μείωσης των επιτοκίων της FED προχωρώντας σε μείωση του κόστους δανεισμού, καθώς η κύρια ανησυχία της είναι ο πληθωρισμός. Σε διαφορετικό μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί η Τράπεζα της Αγγλίας , η οποία εκτιμάται ότι θα μειώσει το βασικό επιτόκιο της λίρας για τρίτη φορά από το Δεκέμβριο, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι η κρίση στην αγορά κατοικίας της χώρας θα διαχυθεί και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Έτσι, το επιτόκιο του ευρώ αναμένεται να παραμείνει στο 4%, και αυτό της στερλίνας να μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.