ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλ Πατσίνο και οι... σουηδοί πειρατές!

16:53 - 18 Απρ 2008 | Ειδήσεις
Το θρίλερ «88 λεπτά» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Κίνα σήμερα το βράδυ. Όμως ήδη το έχουν δει στις οθόνες του υπολογιστή τους περισσότεροι από 51.000 κινέζοι που το «κατέβασαν» από το ιντερνετ. Το φιλμ που κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται μεταξύ των 95.000 ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών που προσφέρει δωρεάν η σουηδική εταιρία SurfTheChannel.

              Περισσότερα από 7,1 δις δολάρια κόστισε η ηλεκτρονική πειρατεία  στην κινηματογραφική βιομηχανία το 2005 και τα ποσά αυξάνουν αλματωδώς.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα των ΗΠΑ από πωλήσεις εισητηρίων του σινεμά αυξήθηκαν πέρυσι μόλις 1% και έφτασαν τα 6,88 δις δολάρια, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις DVD μειώθηκαν κατά 2% στα 23,7 δις δολάρια.

Τώρα η κινηματογραφική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια νέα απειλή. Το site SurfTheChannel, με 650.000 επισκέπτες το μήνα που δείχνει έργα που παίζονται ακόμη στις οθόνες των κινηματογράφων.
 
Η έδρα του site είναι στη Σουηδία και χρησιμοποιεί το ιντερνετ για να κρύψει την ατυτότητα του.
 
Η εταιρία είναι νόμιμη διότι οι ταινίες δεν βρίσκονται στους δικούς του servers αλλά χρησιμοποιεί συνδέσεις με άλλα παράνομα sites.

Η online πειρατεία είναι η πιο διαδεδομένη μορφή πειρατείας πνευματικών δικαιωμάτων αυτή τη στιγμή και τα διεθνή νομικά γραφεία αναρωτιούνται πώς θα κινηθούν εναντίον των πειρατών αφού τελικά δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ή να αποδείξουν την ταυτότητα τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.