ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηπιες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

12:03 - 05 Μαϊ 2008 | Ειδήσεις
Η είδηση ότι η Microsoft απέσυρε τελικά την προσφορά της για την Yahoo έθεσε σε πτωτική τροχιά της μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αλλά και τους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών.

Κλειστή είναι η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,20% στις 5.059,38 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,08% στις 7.037,68 μονάδες.

Απώλειες της τάξεως του 19% σημειώνει η μετοχή της Yahoo στην αγορά της Γερμανίας, ενώ η Microsoft ενισχύεται κατά 3,7%.

Η Microsoft ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου πως αποσύρεται από την διεκδήκηση της Yahoo. Ούτε η νέα βελτιωμένη κατά 5 δισ. δολάρια προσφορά της έγινε δεκτή από τους ιδρυτές της Yahoo. Στην ανακοίνωση της τονίζεται, πως δεν κάτεστη δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα όσον αφορά το τίμημα και οτι δεν θα προχωρήσει σε πρόταση επιθετικής εξαγοράς.

Πτώση κατά 3% σημειώνει η μετοχή της Ericsson, της μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματων δικτύων στον κόσμο ενώ και η Nokia κινείται πτωτικά.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς έγινε γνωστό ότι εξετάζει την εξαγορά της Sprint Nextel Corp, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Sprint Nextel αποτελεί ελκυστικό στόχο, τόσο λόγω της αποτίμησης της όσο και λόγω του ισχυρού ευρώ. Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε η T Mobile, δηλαδή η θυγατρική της DT στην κινητή τηλεφωνία,θα πιάσει την κορυφή στην αμερικανική αγορά.

Στο «κόκκινο» κινείται και η European Aeronautic, Defence & Space μετά και τις νέες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραδόσεις παραγγελιών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.