ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στηWall- Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

18:08 - 05 Μαϊ 2008 | Ειδήσεις
Υπό πίεση βρίσκονται οι δείκτες στην αμερικνική κεφαλαιαγορά, μετά την είδηση ότι η Microsoft απέσυρε τελικά την προσφορά της για την Yahoo που έθεσε σε πτωτική τροχιά της μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. Τους δείκτες πιέζει χαμηλότερα και η Countrywide, μετά τη σύσταση αναλυτή ότι η Bank of America πρέπει να αποσύρει την προσφορά της για την εταιρία.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,53% στις 12.988,67 μονάδες, ο Nasdaq  κατά 0,13% στις 2.472,56 μονάδες και τέλος ο S&P καταγράφει απώλειες 0,25% στις 1.410,03 μονάδες.27

 Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι μετοχές της Yahoo, οι οποίες ήδη από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης βρίσκονται στο -19%. Η Microsoft ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου πως αποσύρεται από την διεκδήκηση της Yahoo. Ούτε η νέα βελτιωμένη κατά 5 δισ. δολάρια προσφορά της έγινε δεκτή από τους ιδρυτές της Yahoo. Στην ανακοίνωση της τονίζεται, πως δεν κάτεστη δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα όσον αφορά το τίμημα και οτι δεν θα προχωρήσει σε πρόταση επιθετικής εξαγοράς.

Σε αρνητική τροχιά βρίσκονται και οι μετοχές της Countrywide Financial, μετά τη δήλωση της Friedman Billings Ramsey & Co ότι η Bank of America πρέπει να αποσύρει ή έστω να μειώσει την προσφορά εξαγοράς για την εταιρία. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Friedman, η εξαγορά της Countrywide Financial θα επιφέρει πλήγμα στην κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας, καθώς η εταιρία παροχής ενυπόθηκων δανειών έχει σημαντικά δάνεια.

Σε χαμηλό δύο μηνών διαπραγματεύονται και οι μετοχές της Berkshire Hathaway, μετά τις απώλειες ύψους 64% που κετέγραψε η εταιρία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ανάλογο είναι το κλίμα και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με τους δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές να κινούνται με μεικτά πρόσημα.

Κλειστή είναι η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,05% στις 5.067,24 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει οριακή ανοδο 0,07% στις 7.048,24 μονάδες.

Των απωλειών, όπως είναι αναμενόμενο, ηγείται ο τεχνολογικός κλάδος με τη Yahoo! να αναδεικνύεται και εδώ αρνητικά πρωταγωνίστρια σημειώνοντας απώλειες 22%.

Χαμηλότερα πιέζει τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και η μετοχή της Ericsson, της μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματων δικτύων στον κόσμο με απώλειες της τάξεως του 3%, ενώ και η Nokia κινείται πτωτικά

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς έγινε γνωστό ότι εξετάζει την εξαγορά της Sprint Nextel Corp, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Sprint Nextel αποτελεί ελκυστικό στόχο, τόσο λόγω της αποτίμησης της όσο και λόγω του ισχυρού ευρώ. Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε η T Mobile, δηλαδή η θυγατρική της DT στην κινητή τηλεφωνία,θα πιάσει την κορυφή στην αμερικανική αγορά.

Στο «κόκκινο» κινείται και η European Aeronautic, Defence & Space μετά και τις νέες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραδόσεις παραγγελιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.