ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικότητα ενόψει των μάκρο στη Wall, «στο κόκκινο» η Ευρώπη

15:38 - 13 Ιουν 2008 | Ειδήσεις
Αντίρροπες τάσεις επικρατούν προσυνεδριακά στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι μετά την κατάρρευση των συνομιλιών των Microsoft και Yahoo.

Η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι σημείωσε άνοδο 0,5% το Μάιο, έναντι αύξησης 0,2% ένα μήνα νωρίτερα.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν σε αρνητικό έδαφος, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ θα δείξουν ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, πιέζοντας τη FED να αυξήσει το επιτόκιο του δολαρίου.

Αλλωστε, και ο Διοικητής της ΕΚΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι τον Ιούλιο θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων με σκοπό να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,67% στις 5.751,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,80% στις 4.634,73 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο  DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,53% στις 6.679,09 μονάδες.

Στην πτώση πρωταγωνιστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Bayerische Motoren Werke να σημειώνει σημαντικές απώλειες μετά και την έκθεση της Goldman Sachs η οποία υποβαθμίζει τις μετοχές της και μειώνει τις εκτιμήσεις για τον κλάδο λόγω των ανησυχιών για μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες ασκούν τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατά 7,8% τον προηγούμενο μήνα.

Η μετοχή της Coca-Cola 3Ε οδηγεί στην πτώση τις μετοχές του κλάδου των τροφίμων μετά και την μείωση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα 6μήνου, καθώς το υψηλό κόστος των καυσίμων και των τροφίμων μειώνουν τη ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.