ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρική ευφορία στην Ευρώπη - Kάτω τα παράγωγα της Wall

16:53 - 14 Αυγ 2008 | Ειδήσεις
Σκηνικό ευφορίας έχουν «στήσει» στις ευρωπαϊκές αγορές τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα μιας σειράς εταιρειών, αλλά και η ενίσχυση των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου. Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα παράγωγα των δεικτών της Wall Street «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος μετά και τα στοιχεία για μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,28% στις 5.518,200 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,01% στις 4.447,58 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,47% στις 6.452,68 μονάδες.

Στο +6,2% βρίσκεται η BHP Billiton, η μεγαλύτερη εταιρεία ορυχείων στον κόσμο, και σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων έξι μηνών χάρη στην ενίσχυση του χρυσού, του ασημιού και του χαλκού για δεύτερη μέρα.

Ισχυρή άνοδος και για τον πετρελαϊκό κλάδο με την Total και τη BP να πρωταγωνιστούν. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Σεπτέμβριο ενισχύεται κατά 1,2% στα 117,42 δολάρια το βαρέλι μετά και την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης.

Κέρδη 1,3% καταγράφει η μετοχή της ThyssenKrupp στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Τα καθαρά της κέρδη για το τρίμηνο υποχώρησαν στα 573 εκατ. ευρώ, ξεπέρασαν ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 531 εκατ. ευρώ.

Με θετικό πρόσημο και η δεύτερη χαλυβουργία της χώρας, η Salzgitter, η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη 436,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Στο +3,4% βρίσκεται η Hochtief, η μεγαλύτερη κατασκευαστική της Γερμανίας, της οποίας τα κέρδη σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση. Η εταιρεία προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους καθώς αυξάνεται η ζήτηση για κατασκευές στην Αυστραλία και την Ασία.

Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για +0,5%, τελικά διαμορφώθηκε στο +0,8% κυρίως λόγω της δραματικής ανόδου των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων, των ειδών ρουχισμού και του καπνού.

Ράλι σημειώνει στο pre-market της Wall η Wal-Mart, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου. Ειδικότερα, τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 17%. Η εταιρεία παράλληλα προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση στον στόχων για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου και εκτιμά ότι θα κυμανθούν μεταξύ 73 και 76 λεπτών ανά μετοχή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.