ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνει τα κέρδη της η Ευρώπη- Ανοδος αναμένεται και στη Wall

15:16 - 22 Αυγ 2008 | Ειδήσεις
Διευρύνουν τα κέρδη τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία ύστερα από την αύξηση των εξαγορών. Επίσης, ώθηση δέχεται ο κλάδος των αερομεταφορών και των αυτοκινητοβιομηχανιών εξαιτίας της κάμψης που καταγράφεται στην τιμή του αργού μετά το χθεσινό ράλι ύψους 5%. Με κέρδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά

Στο Λονδίνο o FTSE ενισχύεται κατά 1,02% στις 5.424,80 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στις 6.275,05 μονάδες με κέρδη 0,61% και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει ανοδο 0,62% στις 4.331,43 μονάδες.

Ο Πανευρωπαϊκός Δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, μειώνοντας τις απώλειες που είχε καταγράψει σε επίπεδο εβδομάδας στο -2%.

Ισχυρά κέρδη της τάξεως του 11% καταγράφει η μεγαλύτερη γερμανική κατασκευαστική, η Hochtief, ύστερα από δημοσίευμα του Manager Magazin που επισημαίνει ότι πρόκειται να διασπαστεί από τους βασικούς του επενδυτές, την ισπανική κατασκευαστική ACS και το Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Oleg Deripaska.

Ακόμη κατακόρυφη αύξηση ύψους 30% καταγράφουν οι μετοχές της Benfield Group, μετά την ανακοίνωση για εξαγορά της από την Aon, τη μεγαλύτερη αντασφαλιστική παγκοσμίως έναντι του ποσού των 844 εκατ. στερλινών, ήτοι 1,6 δις. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων νέων μετοχών.

Η Aon θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση. Η εξαγορά θα αυξήσει την παρουσία της Aon στη Φλόριδα, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο εξάμηνο η Benfield σημείωσε πτώση 7% στο α΄ εξάμηνο.

Η πρόταση της Aon ακολουθεί αυτήν της Xstrata για την Lonmin έναντι 10 δις. δολαρίων και της General Dynamics για την Jet Aviation Management.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος με τις UBS και HBOS να ηγούνται των κερδών.

Ανοδικά κατά 6,1% κινείται η SSL International, μετά τη σύσταση της Goldman Sachs για αγορά μετοχών της εταιρίας, η οποία είναι πιθανός στόχος εξαγοράς.

Κέρδη καταγράφει η Deutsche Post, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε «αγορά» από «διακράτηση» στην οποία προέβη η Goldman.

Ακόμη, όσον αφορά αεροπορικές και αυτοκινητοβιομηχανίες κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι PSA Peugeot Citroen, η Deutsche Lufthansa και UAL, καθώς η τιμή του αργού βρίσκεται σε αρνητική τροχιά.

Παρά την θετική σημερινή τους εικόνες όμως, οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα, καθώς εντείνεται η ανησυχία ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν να προβούν σε επιπλέον διαγραφές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.