ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall-Αντιστάσεις στην Ευρώπη

18:01 - 29 Αυγ 2008 | Ειδήσεις
Πτωτικά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για τη Wall, στη σκιά της ανόδου του αργού και της ανακοίνωσης της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και της μείωσης των προσωπικών εισοδημάτων κατά 0,7% τον ίδιο μήνα.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,40% στις 11.668,20 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.388,33 μονάδες με απώλειες 0,97% και τέλος ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,44% στις 1.294,93 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Greenfield Online, καθώς και της θυγατρικής της Ciao GmbH, έναντι του ποσού των 486 εκατ. δολαρίων.

Οι μέτοχοι της Greenfield θα λάβουν το ποσό των 17,50 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Microsoft.

Η Microsoft προσπαθεί να βρει διεξόδους προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Google και να ενισχύσει τις διαδικτυακές της επιχειρήσεις, μετά την αποτυχία της εξαγοράς της Yahoo!. Η εταιρία πάντως πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 1,2 δις. δολάρια ετησίως για να συμβαδίσει στην έρευνα και την ανάπτυξη με τη Google.

Αυξημένες κατά 0,2% ήταν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, έναντι ανόδου 0,6% τον Ιούνιο. Η άνοδος ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τον Ιούνιο είχε καταγραφεί άνοδος των δαπανών κατά 0,6%.

Ωστόσο, οι πραγματικές καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2004, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα μειώθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 0,7%. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των εισοδημάτων κατά 0,4%.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Με μεικτά πρόσημα διαμορφώνονται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με μόνη εξαίρεση τον DAX που σημειώνει μικρές απώλειες, ύστερα από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που εξέδωσαν οι Carrefour και PPR και την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Nintendo. Από την άλλη, πίεση στους δείκτες ασκεί η ανακοίνωση της Dell ότι η συρρίκνωση του τεχνολογικού κλάδου μεταφέρεται και στην Ευρώπη από την Αμερική.

Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται κατά 0,41% στις 5.624,20 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAΧ βρίσκεται στις 6.418,26 μονάδες με απώλειες 0,08% και τέλος, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει ανοδο 0,51% στις 4.484,03 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη ύψους 5,4% σημειώνουν οι μετοχές της Carrefour, μετά τα ανώτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για οπωροκηπευτικά και την αύξηση των πωλήσεων στη Γαλλία.

Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 1,2% στα 750 εκατ. ευρώ, από 741 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 743 εκατ. ευρώ. η εταιρία δεν εξέδωσε ξεχωριστά καθαρά κέρδη. Η Carrefour επανέλαβε τους στόχους της για τα κέρδη χρήσης 2008.

Στο +4,9% διαπραγματεύονται και οι μετοχές της PPR, της γαλλικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων που έχει την Gucci, καθώς τα καθαρά κέρδη ήταν υπερδιπλάσια κατά το πρώτο εξάμηνο, εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων προϊόντων πολυτελείας και της ανόδου στις πωλήσεις των καλλυντικών YSL.

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ετήσια κερδοφορία κατά 26% προχώρησε σήμερα η Nintendo, εξαιτίας της υποχώρησης του γεν και της αύξησης στις πωλήσεις των κονσόλων DS και Wii. Οι μετοχές της εταιρίας σημειώνουν κέρδη ύψους 6,3%. Τα καθαρά κέρδη της αναμένεται να ενισχυθούν κατά 59% στα 410 δις. γεν, ήτοι 3,8 δις. δολάρια για τη χρήση 2008. Ένα χρόνο νωρίτερα τα κέρδη της είχαν διαμορφωθεί στα 257,3 δισ. γιεν.

 Η Νintendo, η οποία στοχεύει στο να ξεπεράσει τη Sony για πρώτη φορά σε διάστημα 13 ετών, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας Wii θα ενισχυθούν κατά 42% το 2008.

Κέρδη καταγράφει και η Bouygues, καθώς τα κέρδη της ικανοποίησαν τους αναλυτές και η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική στον κόσμο προέβλεψε ότι ο κλάδος θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Από την άλλη, απώλειες καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες του τεχνολογι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.