ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Ο Chrome προωθείται ως δωρεάν Web browser

17:12 - 02 Σεπ 2008 | Ειδήσεις
Στην προσφορά δωρεάν Web browser ενδέχεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, η Google, σε μια προσπάθεια της να ανταγωνιστεί το μεγάλο μερίδιο αγοράς που κατέχει η Microsoft.

Η δοκιμαστική έκδοση του browser, γνωστή ως Chrome, θα είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ είναι σχεδιασμένη να απομονώνει τις σελίδες που περιέχουν σφάλματα χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία όλου του browser.

Οι Google και Microsoft είναι δύο ανταγωνίστριες εταιρείες όσον αφορά την περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό, τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, ημερολογίων και επεξεργαστών κειμένου. Ο νέος browser θα βοηθήσει πολύ τη Google να κερδίσει περισσότερους πελάτες παρατήρησε ο αναλυτής Roger Kay.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer της Microsoft είναι το 72%, ακολουθεί το 20% του Firefox της Mozilla και τέλος το Safari της Apple με μερίδιο 6,4%. Η Google εξυπηρετεί το 62% των χρηστών Internet, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που εξυπηρετούν Microsoft και Yahoo! μαζί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.