ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρωτική επανεκλογή του Αμπράμοβιτς στο τοπικό Κοινοβούλιο της Τσουκότκα

20:05 - 13 Οκτ 2008 | Ειδήσεις
Επανεκλέγει ο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς στο τοπικό Κοινοβούλιο της ρωσικής περιφέρειας Τσουκότκα, με το συντριπτικό ποσοστό του 97%, μόλις λίγους μήνες μετά την παραίτησή του.

Το ποσοστό του Ρομάν Αμπράμοβιτς ξεπερνά και το 87,2% που είχε λάβει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συγκεκριμένη περιφέρεια στις προεδρικές εκλογές του 2004, και θεωρείται ευρέως αναμενόμενο ότι ο Αμπράμοβιτς θα οριστεί επικεφαλής του περιφερειακού Κοινοβουλίου.

Ο 41χρονος Αμπράμοβιτς είχε παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνήτη της Τσουκότκα τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είχε επιχειρήσει επανειλημμένα στο παρελθόν να αφήσει τη θέση του, αλλά προσέκρουε στην άρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Τελικά η παραίτηση έγινε δεκτή πριν από λίγους μήνες από τον νέο Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Αμπράμοβιτς είναι εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς από το 2000 όταν εξελέγη για πρώτη φορά, έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, έχοντας επιφέρει παράλληλα μεγάλες αλλαγές στην εικόνα της επαρχίας.

Σύγχρονα σπίτια Καναδών σχεδιαστών με λαμπερά χρώματα αντικατέστησαν, για παράδειγμα, τα άκομψα κτίρια της σταλινικής εποχής.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes ο δεύτερος πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας με περιουσία που ξεπερνά τα 24 δισ. δολάρια. Πάντως, το BBC αναφέρει ότι υπήρξαν πληροφορίες που θέλουν την περιουσία του Αμπράμοβιτς να δέχθηκε μεγάλο χτύπημα από τη σαρωτική πτώση στις διεθνείς χρηματαγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.