ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν (ΕΕ): Ανέτοιμη η πΓΔΜ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης

22:40 - 20 Οκτ 2008 | Ειδήσεις
Αρνητική για την προοπτική έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, θα είναι η έκθεση αξιολόγησης τον Νοέμβριο από τον ο αρμόδιο για τη Διεύρυνση κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν.

«Θα εκφράσουμε τη γνώμη μας στις 5 Νοεμβρίου, όμως για την ώρα μου φαίνεται δύσκολο να προτείνω την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» με την ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει, στις 5 Νοεμβρίου, την ετήσια έκθεσή της για την πρόοδο που έχουν επιτύχει οι χώρες οι οποίες ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την πρόοδο σε οκτώ τομείς (όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του δικαστικού και του οικονομικού συστήματος, η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων) ή σε συγκεκριμένους όρους που έχει θέσει. Επιπλέον, η ΕΕ ζητά οι εκλογές να είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανόνες.

«Για την ώρα, μου φαίνεται ότι οι οκτώ όροι δεν έχουν εκπληρωθεί, ούτε ο ένατος, δηλαδή οι εκλογικοί κανόνες» τόνισε ο Όλι Ρεν, ο οποίος δήλωσε ότι τα Σκόπια «θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δικαστικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και να αποδείξουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.