ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο προσκήνιο η συμφωνία του Παρισιού, αν εκλεγεί ο Μπάιντεν

11:15 - 11 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Στο προσκήνιο η συμφωνία του Παρισιού, αν εκλεγεί ο Μπάιντεν
Την πρόθεση να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα σηματοδοτεί η «πράσινη» κατεύθυνση που προωθεί ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Την εν λόγω συμφωνία υπενθυμίζεται ότι «σνόμπαρε» επιδεικτικά ο νυν Αμερικανός πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. 

Σύμφωνα με το CNBC, μια προεδρία του Μπάιντεν θα μπορούσε να επαναφέρει 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως ιρανικού πετρελαίου στην αγορά, αλλά να οδηγήσει σε χαμηλότερη ζήτηση μακροπρόθεσμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο υποψήφιος Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιθανό να αποκαταστήσει σχέσεις με την Τεχεράνη εάν εκλεγεί, ενώ εκτιμάται ότι θα εισάγει περιβαλλοντικές πολιτικές που περιορίζουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά ο οικονομολόγος της Argus Media, David Fyfe.

«Αναμφισβήτητα, μια προεδρία του Μπάιντεν θα προχωρούσε αρκετά γρήγορα προς κάποιο είδος προσέγγισης με το Ιράν», δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC «Capital Connection».

«Αυτό φυσικά θα μπορούσε να οδηγήσει εισροή ιρανικού πετρελαίου που θα έφθανε το ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα», είπε. «Αυτό μπορεί να μην συμβεί αμέσως, αλλά θα μπορούσατε να το δείτε να συμβαίνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες της προεδρίας του Μπάιντεν», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση Τραμπ έχει ασκήσει τη μέγιστη πίεση στο Ιράν και έχει επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών πετρελαίου.

«Μια κυβέρνηση του Μπάιντεν θα προσπαθούσε να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού», δήλωσε ο Fyfe.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.