ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Επιστροφή στην προεκλογική δράση με ομιλία στη Φλόριντα

09:11 - 12 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Τραμπ: Επιστροφή στην προεκλογική δράση με ομιλία στη Φλόριντα
Δριμύτερος επιστρέφει στην προεκλογική του καμπάνια για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιώντας ομιλία σε εκδήλωση στη ζωτική για την επικράτηση πολιτεία της Φλόριντα.

Ειδικότερα, η εκδήλωση σε αεροδρόμιο στο Σάνφορντ της Φλόριντα, θα είναι η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση για τον Τραμπ, μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 2 Οκτωβρίου. Ο Τραμπ, ο οποίος πέρασε 3 ημέρες στο νοσοκομείο για θεραπεία, δήλωσε την Κυριακή ότι έχει αναρρώσει πλήρως και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν θεωρείται πλέον αρνητικός.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιδιώκει να αλλάξει το μομέντουμ σε μία μάχη, στην οποία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω σε σχέση με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, μόλις 21 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Για μήνες, ο Τραμπ έχει προσπαθήσει εντατικά να στρέψει την προσοχή του κόσμου από τον ιό και τον χειρισμό της πανδημίας, η οποία έχει μολύνει σχεδόν 7,7 εκατ. ανθρώπους στις ΗΠΑ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 214.000 και άφησε εκατομμύρια άνεργους.

Ωστόσο η δική του ασθένεια έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη διαχείριση του κορωνοϊού από μέρους του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Μπάιντεν, με την άνεση που του δίνει το προβάδισμα σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, κατευθύνεται σήμερα Δευτέρα στο Οχάιο, μία πολιτεία στην οποία ο Τραμπ επικράτησε με 8 ποσοστιαίες μονάδες το 2016.

Είναι το δεύτερο ταξίδι του Μπάιντεν στο Οχάιο σε διάστημα λίγων εβδομάδων, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές θεωρούταν απρόσιτο, ωστόσο επί του παρόντος οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Η ομιλία του Τραμπ στη Φλόριντα και οι επόμενες σε Πενσυλβάνια την Τρίτη, Αϊόβα την Τετάρτη και  Βόρεια Καρολίνα την Πέμπτη, αναμένονται με ενδιαφέρον αναφορικά με το αν ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει αλλάξει την προσέγγισή του στην εκστρατεία του από τότε που προσβλήθηκε τον ιό.

Έχει επικριθεί για το ότι δεν απαίτησε από τους υποστηρικτές του στις προεκλογικές εκδηλώσεις, ακόμη και από το προσωπικό του Λευκού Οίκου, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να συμμορφωθούν με τις κοινωνικές αποστάσεις. Τουλάχιστον 11 στενοί συνεργάτες του Τραμπ έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Τραμπ, μιλώντας από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου το Σάββατο, προέτρεψε εκατοντάδες μαύρους και Λατίνους υποστηρικτές να βοηθήσουν στις εκλογές. Στεκόμενος μόνος του, ο Τραμπ δεν φορούσε μάσκα καθώς μιλούσε. Οι περισσότεροι στο πλήθος φορούσαν μάσκες ωστόσο δεν διατήρησαν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ερωτηθείς το Σάββατο εάν ο Τραμπ πρέπει να ξαναρχίσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις, ο Μπάιντεν απάντησε, πως είναι σημαντικό να καταστήσει σαφές σε όλους τους παρευρισκόμενους, τη σημασία της διατήρησης της κοινωνικής απόστασης και τη χρήση μάσκας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.