ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φουντώνει» η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ-Το βλέμμα στις κρίσιμες πολιτείες

14:10 - 12 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
«Φουντώνει» η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ-Το βλέμμα στις κρίσιμες πολιτείες
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική καμπάνια για τις αμερικανικές εκλογές και τα δεδομένα, όσο πλησιάζουμε την 3η Νοεμβρίου, γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένα.

Αρχικά, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, και δη σε κρίσιμες πολιτείες, μπαίνει εκ νέου στη μάχη ισχυριζόμενος ότι δεν νοσεί πλέον από κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να επιδείξει αξιόπιστα στοιχεία ότι είναι αρνητικός.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ θα επιδοθεί σε ένα σπριντ τριών εβδομάδων στην προσπάθειά του να κονταροχτυπηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, κυρίως στις πολιτείες που είναι ζωτικής σημασίας για τη νίκη στις εκλογές.

Η πρώτη απόπειρα Τραμπ να φωνάξει «είμαι εδώ» έγινε το Σάββατο με ομιλία του στο Λευκό Οίκο. Στάθηκε μόνος του σε ένα πόντιουμ, μίλησε χωρίς να φοράει μάσκα και απευθύνθηκε σε κοινό Αφροαμερικανών και Λατίνων οπαδών του, οι οποίοι ωστόσο δεν τήρησαν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Σήμερα Δευτέρα θα μιλήσει σε οπαδούς του στο αεροδρόμιο Σανφροντ της Φλόριντα– η πρώτη προεκλογική του ομιλία από τις 2 Οκτωβρίου οπότε και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και διακομίσθηκε εκτάκτως σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι ο Τραμπ για μήνες προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την πανδημία, μολονότι έως τώρα στις ΗΠΑ υπάρχουν 7,7 εκ. κρούσματα και περισσότεροι από 214.000 νεκροί, ως εκ τούτου η δική του ασθένεια έφερε όλα τα φώτα πάνω στη δική του πολιτική αντιμετώπισης της covid-19, γεγονός που από ό,τι φαίνεται του κοστίζει στις δημοσκοπήσεις.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει αδιάκοπα την καμπάνια του και σήμερα πραγματοποιεί τη δεύτερη συναπτή επίσκεψη του στο Οχάιο, πολιτεία που ο Τραμπ είχε κερδίσει το 2016 με 8 μονάδες διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικώς η ομάδα του Μπάιντεν θεωρούσε την εν λόγω πολιτεία χαμένη υπόθεση, ωστόσο οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι τα πάντα είναι παραμένουν ανοιχτά (ο Τραμπ έχει προβάδισμα 2 μονάδων).

Ο Τραμπ επιλέγει να ξεκινήσει την επανέναρξη της καμπάνιας του από την Φλόρινα, μια πολιτεία που αν τη χάσει θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Στο επιτελείο του αυτό το γνωρίζουν κι έτσι δίνουν μεγάλη έμφαση εκεί.

Ακολουθούν επισκέψεις του Αμερικανού προέδρου στην Πενσυλβανία την Τρίτη, στην Αϊόβα την Τετάρτη και στη Βόρεια Καρολίνα την Πέμπτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.