ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: «Βίοι παράλληλοι» για Τραμπ-Μπάιντεν στην αντιμετώπιση της κρίσης

18:49 - 12 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Fitch: «Βίοι παράλληλοι» για Τραμπ-Μπάιντεν στην αντιμετώπιση της κρίσης
Η Fitch Ratings έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα έκθεσή της, με την οποία αναλύει τα δύο πιθανά σενάρια μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που βγει νικητής ο νυν πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και τι αν νικήσει τελικά ο Τζο Μπάιντεν.

Το πρώτο σενάριο είναι η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης, με τον πρόεδρο Τραμπ να πετυχαίνει την επανεκλογή του και τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία: αυτό θα σηματοδοτούσε τη συνέχιση των μέτρων απορρύθμισης και των λαϊκίστικων μέτρων, αναφέρει ο οίκος.

Αντίθετα, η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν σε συνδυασμό με την επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία αναμένεται να οδηγήσει σε επεκτατικά δημοσιονομικά μέτρα για να καταπολεμηθεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας, καθώς και σε σύσφιξη του ρυθμιστικού πλαισίου σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Η Fitch αναμένει οι Δημοκρατικοί να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και στα δύο σενάρια.

Αναφέρει ακόμα ότι οι άμεσες προσπάθειες της νέας διακυβέρνησης θα εστιάσουν στην απόκριση της συνεχιζόμενης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αν και οι στρατηγικές για το που και πώς θα διοχετευτεί η βοήθεια είναι τελείως διαφορετικές.

Μεταξύ των βασικών τομέων πολιτικής όπου οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο κομμάτων κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά είναι η δημοσιονομική τόνωση και η αναμόρφωση των επιδομάτων, η φορολογία, το ρυθμιστικό περιβάλλον, η εξωτερική πολιτική, το εμπόριο, ο κλάδος της υγείας και οι υποδομές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.