ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνουν την προεκλογική μάχη Τραμπ και Μπάιντεν

14:23 - 13 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Εντείνουν την προεκλογική μάχη Τραμπ και Μπάιντεν
Στην Πενσιλβάνια μεταβαίνει την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τη δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιεί μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, ενώ ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, θα βρεθεί στη Φλόριντα, με την προεκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο να επικεντρώνεται σε δύο από τις πιο αμφίρροπες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ειδικότερα. η επάνοδος του Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα μετά την ανακοίνωση ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Φλόριντα, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέταξε προστατευτικές μάσκες στους υποστηρικτές του, την ώρα που μιλούσε για την ανάρρωσή του, παραλείποντας όμως να φορέσει μία και ο ίδιος.

"Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω αποκτήσει ανοσία. Αισθάνομαι τόσο δυνατός", δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Τραμπ. "Θα τους φιλήσω όλους σε αυτό το ακροατήριο, θα φιλήσω τους άνδρες και τις όμορφες γυναίκες, θα σας δώσω ένα μεγάλο φιλί", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συγκέντρωση αυτή έγινε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο ότι ο Τραμπ βγήκε αρνητικός για τον νέο κορονοϊό σε τεστ που έκανε διαδοχικές ημέρες και ότι πλέον δεν μεταδίδει τον ιό σε άλλους.

Αυτά ήταν τα πρώτα αρνητικά τεστ του προέδρου που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο από τις 2 Οκτωβρίου που ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσεβλήθη από τον ιό. Σε υπόμνημά του ο γιατρός του, ο Σον Κόνλεϊ, δεν διευκρίνισε πότε έγιναν αυτά τα διαδοχικά τεστ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία επικρίνει τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από τον Ρεπουμπλικάνο νυν ένοικο του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ για μήνες προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 7,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ η νόσος που προκαλεί, η COVID-19, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 214.000 και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία.

Ωστόσο η ασθένεια του Τραμπ έστρεψε την προσοχή του κόσμου κατά την τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας απευθείας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του νέου κορονοϊού και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνει κι άλλο έδαφος έναντι του Μπάιντεν, καθώς οι δυο τους φτάνουν πιο κοντά στην εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Τζόνσταουν της Πενσιλβάνια για μια προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία αυτή, στην οποία εξασφάλισε τη νίκη το 2016 με λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα διαφορά και στην οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του Μπάιντεν αυτήν τη φορά.

Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης του Reuters/Ipsos που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δείχνουν τον Μπάιντεν να προηγείται με 7% του Τραμπ στην Πενσιλβάνια και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να δηλώνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία.

Ο Μπάιντεν μεταβαίνει σήμερα στη Φλόριντα, όπου μια νίκη του επί του Τραμπ θα έπληττε σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει από το Πεμπρόουκ Πάινς για το όραμά του για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς και θα παραστεί σε εκδήλωση στη Μιραμάρ όπου θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να πάνε να ψηφίσουν.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ και τον δείχνουν επίσης να προηγείται σε σημαντικές δημογραφικές ομάδες της πολιτείας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Ο Τραμπ είχε κερδίσει τη Φλόριντα το 2016 με διαφορά 1,2 ποσοστιαία μονάδα.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ προγραμματίζει κι άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για αργότερα αυτήν την εβδομάδα στην Πενσιλβάνια, την Άιοβα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Τζόρτζια και τη Φλόριντα στο πλαίσιο της περιοδείας του στις κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.