ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν είναι ανεκτές

17:37 - 15 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Μπάιντεν: Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν είναι ανεκτές
Κείμενο με τις θέσεις του Τζο Μπαίντεν για τις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται πως "σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Μπάιντεν θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου".

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που έχει τον τίτλο "το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας", γίνεται αναλυτική αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς του Αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Επιπλέον, περιγράφεται αναλυτικά το τι έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και δίνεται το στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αν καταφέρει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα, με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα θα εργαστεί διπλωματικά για να δώσει λύση στο Κυπριακό, ενώ θα συνεχίσει να είναι μια ισχυρή φωνή για τη θρησκευτική ελευθερία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Έργα του Τζο Μπάιντεν για τα ελληνικά θέματα

Όπως αναφέρεται σχετικά, ως αντιπρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε να προτρέψει την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, συνεργαζόμενος στενά με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα έχει μια δίκαιη συμφωνία.

Παράλληλα, έχει από καιρό αντιταχθεί στην τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και έχει υποστηρίξει μια ολοκληρωμένη διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το 2014, επισκέφθηκε το νησί όντας ο πρώτος εν ενεργεία αντιπρόεδρος που το έκανε τα τελευταία 50 χρόνια, και ηγήθηκε της διπλωματικής εμπλοκής του Λευκού Οίκου στο Κυπριακό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.