ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walmart: Αποσύρει τα όπλα από τα ράφια λόγω τεταμένου κλίματος

12:59 - 30 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Walmart: Αποσύρει τα όπλα από τα ράφια λόγω τεταμένου κλίματος
Την απόφαση να αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Walmart, λόγω του κλίματος πόλωσης στις εκλογές αλλά και των βίαιων διαδηλώσεων στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της εταιρείας, "έχουμε δει μεμονωμένες κινήσεις κοινωνικής αναταραχής και, όπως έχουμε ήδη κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αποσύραμε τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια για προληπτικούς λόγους όσον αφορά την ασφάλεια των πελατών μας".

Παράλληλα, η γνωστή αλυσίδα διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την πώληση όπλων παρά την απομάκρυνσή τους από τα ράφια της, ενώ παρόμοιο μέτρο είχε υιοθετήσει και το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονταν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν στη Φιλαδέλφεια για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από τα πυρά της αστυνομίας, κατά τις οποίες σημειώθηκαν ταραχές και έγιναν λεηλασίες, ενώ παραμένει επίσης τεταμένο το κλίμα πριν από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δηλώσει ότι θα αποδεχθεί ειρηνικά το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση ήττας του.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μόνον μαζικές νοθείες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει χωρίς να το τεκμηριώνει, θα μπορούσαν να γίνουν λόγω της αυξημένης προσφυγής στην επιστολική ψήφο εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19, θα μπορούσαν να τον εμποδίσουν να κερδίσει τις εκλογές.

Στο κέντρο της Ουάσινγκτον, σε πολλά ακίνητα τοποθετούνταν την Τετάρτη σανίδες από κοντραπλακέ σε βιτρίνες και παράθυρα, προληπτικά, εν αναμονή πιθανών διαδηλώσεων και ταραχών μετά τη βραδιά των εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.