ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εξωφρενική η αντίδραση Τραμπ», σχολιάζει εκπρόσωπος του Μπάιντεν-Έτοιμη νομική ομάδα

11:25 - 04 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
«Εξωφρενική η αντίδραση Τραμπ», σχολιάζει εκπρόσωπος του Μπάιντεν-Έτοιμη νομική ομάδα
«Εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και λανθασμένη» χαρακτηρίζει το επιτελεί του Τζο Μπάιντεν την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ περί αμφισβήτησης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, που συνοδεύθηκε με ευθεία απειλή για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στην πρώτη αντίδραση των Δημοκρατικών μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση, η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, σημειώνει ότι είναι εξωφρενικό «γιατί πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια αφαίρεσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των αμερικανών πολιτών.

«Ήταν άνευ προηγουμένου, διότι ποτέ στην ιστορία μας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιδίωξε να σταματήσει τη φωνή των Αμερικανών σε εθνικές εκλογές», σημειώνεται.

«Ο αμερικανικός λαός αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Και η δημοκρατική διαδικασία πρέπει και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, όπως σημειώνει το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων. «Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Μπείτε στο LIVE του Reporter για τις Εκλογές ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις ΕΔΩ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.