ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται-Ο Τραμπ καταγγέλλει νοθεία

20:45 - 05 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται-Ο Τραμπ καταγγέλλει νοθεία
Η καταμέτρηση στις ΗΠΑ συνεχίζεται προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος, με τον Τζο Μπάιντεν να έχει μικρό προβάδισμα και τον Τραμπ να... ωρύεται και να αμφισβητεί την εγκυρότητα της διαδικασίας!

Με συνεχόμενα tweets, ο Τραμπ ζητά να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων και να μην προσμετρηθούν (κυρίως) οι επιστολικές ψήφοι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με περαιτέρω νομικές ενέργειες ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών σε ορισμένες πολιτείες, καταγγέλλοντας, χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ σε tweet, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.

Η καταμέτρηση βέβαια συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ο Τραμπ, αν χάσει θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Η νομική του ομάδα με επικεφαλής τον Ρούντι Τζουλιάνι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο και θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, για να μην χρειαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ να παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον Τζο Μπάιντεν.

Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έχει επίσημα κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν.

Στα επίσημα αποτελέσματα πάντως, ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζεται, έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπομονή και πίστη στη νίκη συστήνει ο Μπάιντεν σε τελευταία του ανάρτηση.

{https://twitter.com/JoeBiden/status/1324406121721786369}

Σε πανεθνικό επίπεδο, ο Μπάιντεν προηγείται με 50,4% έναντι 47,97% του Τραμπ, αλλά δεν μετράνε όπως έχουμε πει οι απόλυτοι αριθμοί, αλλά οι πολιτείες και οι εκλέκτορες που δίνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.