ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ΗΠΑ: Ο όμιλος Μέρντοχ κρατά αποστάσεις από τον Τραμπ

16:10 - 07 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Εκλογές ΗΠΑ: Ο όμιλος Μέρντοχ κρατά αποστάσεις από τον Τραμπ
Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η εφημερίδα New York Post και η Wall Street Journal, δηλαδή τα βασικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τον μεγιστάνα Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες αποστάσεις από Ντόναλντ Τραμπ, για πρώτη φορά από το 2016.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε χθες μάλιστα ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «The Presidential Endgame» και υπότιτλο «Ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να πολεμήσει στο δικαστήριο, αλλά χρειάζεται στοιχεία για να αποδείξει την νοθεία».

«Η κληρονομιά του Τραμπ θα μειωθεί σημαντικά, εάν η τελική του πράξη είναι μια πικρή άρνηση να δεχθεί μια νόμιμη ήττα»,  επισημαίνεται στο εν λόγω άρθρο.

{https://twitter.com/chrislhayes/status/1324948833130962945}

«Το Fox News είναι άθλιο» φώναζαν την Πέμπτη το βράδυ στο Φοίνιξ της Αριζόνα υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου κατά του τηλεοπτικού δικτύου που θεωρείται εδώ και πέντε χρόνια αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Τραμπ.

Η αιτία: η ανακοίνωση του Fox News την Τρίτη το βράδυ της νίκης του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα. Η ομάδα του Τραμπ ζήτησε από το τηλεοπτικό δίκτυο να την αποσύρει, αλλά μάταια, την ώρα που άλλα μέσα ενημέρωσης απέφυγαν να κηρύξουν νικητή στην αμφίρροπή πολιτεία αυτή, αναμένοντας την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

{https://twitter.com/DalrympleWill/status/1324989221120118784}

Έκτοτε το Fox News αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα τις καταγγελίες της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου αλλά και του ίδιους για μαζική νοθεία στις εκλογές.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις» για νοθεία, δήλωσε ο Μπρετ Μπάιερ, ο πολιτικός δημοσιογράφος του Fox News με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα. «Δεν μας έχουν δείξει τίποτα», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/TimesofIsrael/status/1325053270046384128}

Πολλοί δημοσιογράφοι του Fox, όπως ο συντονιστής της πρώτης τηλεμαχίας μεταξύ του Τραμπ και του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο Κρις Ουάλας είναι γνωστοί για τον επαγγελματισμό τους.

Ο Σον Χάνιτι, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου που είναι γνωστός για τη στήριξή του στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, εκτίμησε την Πέμπτη το βράδυ ότι «οι Αμερικάνοι έχουν λόγους να έχουν υποψίες (…), να μην πιστεύουν τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων αυτών».

{https://twitter.com/PalmerReport/status/1324951846767759362}

Τον περασμένο χειμώνα πάντως ο Μέρντοχ εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον πρώην υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ, σύμφωνα με στέλεχος των επιχειρήσεων του που μίλησε στην ιστοσελίδα Daily Beast. 

Παράλληλα, ο Μέρντοχ φαίνεται να είναι ενοχλημένος από τις συνεχείς επιθέσεις του Τραμπ στο δίκτυο του, Fox News το οποίο έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές ότι «δεν προσφέρει την στήριξη που θα περίμενε».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 07 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.