ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα και έγχρωμη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

20:12 - 07 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα και έγχρωμη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Η Καμάλα Χάρις, η Δημοκρατική γερουσιαστής από την Καλιφόρνια, έγραψε ιστορία, καθώς είναι από σήμερα η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος -και μάλιστα έγχρωμη (person of color)- στον Λευκό Οίκο.

Η 56χρονη Χάρις κατακτά το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα, αφού ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

{https://twitter.com/KamalaHarris/status/1325126733482385409}

Η Χάρις, της οποίας η μητέρα ήταν Ινδή και ο πατέρας της Τζαμαϊκανός, έχει διαγράψει ήδη μια λαμπρή πολιτική καριέρα. Ήταν η πρώτη αφρικανική αμερικανική γυναίκα που εξελέγη πληρεξούσιος του Σαν Φρανσίσκο, υπηρετώντας από το 2004 έως το 2010.

Το 2011 έγινε η πρώτη γυναίκα, που υπηρέτησε ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Είναι γερουσιαστής, εκπροσωπώντας την Καλιφόρνια, από το 2016, όντας η δεύτερη μαύρη γυναίκα και η πρώτη γερουσιαστής στην ιστορία με καταγωγή από την Νότια Ασία.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Howard και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Hastings College of Law, η κάτοικος του Όκλαντ ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας στην κομητεία Alameda και συνέχισε να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, με εξειδίκευση σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Αυτοπροσδιορίζεται ως «προοδευτική εισαγγελέας», αν και οι φιλελεύθεροι επικριτές της έχουν ζητήσει να υπερασπιστεί τη θανατική ποινή ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια το 2014.

Όταν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Χάρις ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Αύγουστο, δήλωσε τα εξής:

«Ξέρω ένα ή δύο πράγματα από όταν ήμουν αντιπρόεδρος. Μία πολιτική απόφαση είναι πάνω από όλα. Πρέπει να είναι μια κυβερνητική απόφαση. Εάν οι άνθρωποι αυτού του έθνους εμπιστεύονται εμένα και την Καμάλα στο αξίωμα του προέδρου και του αντιπροέδρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κληρονομήσουμε ένα έθνος σε κρίση, ένα έθνος διχασμένο και έναν κόσμο σε αταξία. Δεν θα έχουμε λεπτό για χάσιμο. Αυτό με οδήγησε στην Καμάλα Χάρις».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:26 - 07 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.