ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ επιμένει να προσπαθεί να μπλοκάρει την εκλογή Μπάιντεν

10:41 - 10 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Ο Τραμπ επιμένει να προσπαθεί να μπλοκάρει την εκλογή Μπάιντεν
Δικαστική αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια κατέθεσε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν μπορεί να αποδεχθεί με τίποτα την ήττα του στις εκλογές των ΗΠΑ. Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, έχει στόχο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων άμεσης εφαρμογής, ώστε οι πολιτειακοί αξιωματούχοι να μην επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην αναφερόμενη αμερικανική πολιτεία.|

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τυχόν “ουσιαστικές” καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιμένει ότι υπήρξε “νοθεία”, χωρίς ωστόσο να προσφέρει αποδείξεις.

Ο Μπαρ, ένας από τους πιο πιστούς υπουργούς του Τραμπ, υπογράμμισε ότι “πομπώδεις ή τραβηγμένες καταγγελίες” δεν θα πρέπει να αποτελέσουν βάση για έρευνα, ενώ τόνισε ότι η επιστολή του δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εντοπίσει αποδείξεις για παρατυπίες στις εκλογές οι οποίες επηρέασαν το αποτέλεσμα.

“Σας δίνω την άδεια να ερευνήσετε τις ουσιαστικές καταγγελίες για παρατυπίες που αφορούν είτε τις ψήφους είτε την καταμέτρηση τους”, επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

“Τέτοιου είδους έρευνες μπορούν να διεξαχθούν μόνο εφόσον υπάρχουν ξεκάθαρες και πιθανόν αξιόπιστες καταγγελίες για παρατυπίες, οι οποίες, αν αποδειχθούν, ίσως έχουν επίπτωση στο αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών σε μια πολιτεία”, προσθέτει.

Τόσο η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, όσο και Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταθέσει πολυάριθμες αγωγές, ισχυριζόμενοι πως έγιναν παρατυπίες. Oι δικαστές έχουν ήδη απορρίψει αγωγές που κατατέθηκαν στην Τζόρτζια και στο Μίσιγκαν. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 10 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.