ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Καθυστέρησαν την ανακοίνωση του εμβολίου για να με σαμποτάρουν

15:34 - 10 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Τραμπ: Καθυστέρησαν την ανακοίνωση του εμβολίου για να με σαμποτάρουν
Το γεγονός ότι η ελπιδοφόρα ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο ήρθε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ τροφοδοτεί ένα ακόμη σενάριο συνωμοσίας στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν ήθελαν να καρπωθώ τη νίκη του εμβολίου», έγραψε o απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αφήνοντας να εννοηθεί πως θεωρεί ότι το εμβόλιο ήταν έτοιμο πριν από τις εκλογές, αλλά το έκρυβαν για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και να ευνοηθεί ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως και ο γιος του Ντόναλντ Τζούνιορ, έτσι και ο Τραμπ, υποστήριξαν ότι η Pfizer είχε στόχο να βλάψει τις πιθανότητες επανεκλογής του και καθυστέρησε το φάρμακο ως τιμωρία για τη μείωση των τιμών του.

Ο Τραμπ τα «έβαλε» επίσης με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων λίγες ώρες αφότου η FDA ενέκρινε την κυκλοφορία του φαρμάκου «bamlanivimab» της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορονοϊού.

Για τον Τραμπ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν ήθελε να ανακοινώσει την παρασκευή ενός εμβολίου πριν από τις εκλογές.

Τα παραπάνω βέβαια μοιάζουν με αποδοχή ήττας για τον Τραμπ, που εξακολουθεί πάντως να το παλεύει μέσω της δικαστικής οδού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.