ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Η Αμερική επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή-«Ντροπή» η στάση Τραμπ

01:15 - 11 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Μπάιντεν: Η Αμερική επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή-«Ντροπή» η στάση Τραμπ
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ και μίλησε για την επικράτησή του στις εκλογές και τις πρώτες του επαφές με ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αμερική «επιστρέφει» στην παγκόσμια σκηνή δήλωσε ο Μπάιντεν, που εμφανίστηκε σίγουρος πως θα καταφέρει να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του.

Ο Μπάιντεν επισήμανε ότι συνομίλησε ήδη με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε» και όπως είπε «η αντίδρασή τους ήταν πολύ ενθουσιώδης». Οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», πρόσθεσε.
 
Σχολιάζοντας τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και το γεγονός ότι δεν παραδέχεται την ήττα του, ο Μπάιντεν τόνισε πως είναι «ντροπή».
 
Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».
 
Ο Μπάιντεν συνομίλησε την Τρίτη -μεταξύ άλλων- με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ενώ έλαβε συγχαρητήρια επιστολή και από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Στις συνομιλίες του ο κ. Μπάιντεν θέλησε να ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ευρώπη και να συνταχθεί μαζί της στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
 
Επίσης, στη συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως πρόθεσή του είναι να αποκαταστήσει και τους δεσμούς των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ.
 
O Μακρόν, από την πλευρά του, είπε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι έτοιμος να εργαστούν μαζί σε θέματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας, την οποία έχει ψηλά στην ατζέντα του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.