ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά επτά εβδομάδων ο χρυσός

22:05 - 22 Δεκ 2009 | Εμπορεύματα
Σε χαμηλά επτά εβδομάδων βρέθηκε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της περεταίρω ενδυνάμωσης του δολαρίου,γεγονός που πλήττει την ελκυστικότητα του μετάλλου.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,9% στα 1.068 δολάρια η ουγγιά, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Νοεμβρίου.

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στο 1,4293 δολάρια από το επίπεδο των 1.4338 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4279 δολάρια.

Η υποχώρηση του ευρώ αποδίδεται στην ανησυχία που προκαλεί το ενδεχόμενο η συνεχιζόμενη αστάθεια στις αγορές να αναστρέψει την τάση ανάκαμψης της οικονομίας. Σχετική μελέτη της Βarclays που δημοσιοποιήθηκε σήμερα επαναφέρει το σενάριο της λεγόμενης διπλής βουτιάς (double dip) δηλαδή η οικονομική δραστηριότητα μετά την διαφαινόμενη ανάκαμψη της να οδηγηθεί σε μία νέα φάση ύφεσης. Ωστόσο όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση το σενάριο αυτό μέχρι στιγμής οι αγορές δεν το αξιολογούν από τα πλέον πιθανά.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 23 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.