ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων το αργό

23:40 - 28 Δεκ 2009 | Εμπορεύματα
Σε υψηλά πέντε εβδομάδων βρέθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η βελτίωση των λιανικών πωλήσεων την περίοδο των εορτών, δημιούργησε στους επενδυτές την αίσθηση ότι η ζήτηση θα ακολουθήσει ανοδική πορεία το επόμενο διάστημα.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,8% στα 78,70 δολάρια το βαρέλι, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent κέρδισαν 1,2% στα 77,26 δολάρια.

Ανοδικά κατά 3,6% διαμορφώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο στις ΗΠΑ, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αρχική αυτή εκτίμηση, προμηνύουν μία καλύτερη περίοδο για τους λιανεμπόρους, σε σχέση με αυτό που αρχικά αναμενόταν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι αναλυτές θεωρούν ότι σημαντικό για την πορεία των πωλήσεων ήταν και το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα ήταν Παρασκευή, άρα η εορταστική περίοδος «κράτησε» μία ακόμη ημέρα.

Επικουρικά λειτούργησε και η πτώση του δολαρίου, το οποίο αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας σημείωνε κέρδη μέχρι και 0,4%, η πτώση του ευρώ κατά 1,1% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, οδήγησε τους επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος να μεταστραφούν προς το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:35 - 29 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.