ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για το αργό

23:37 - 17 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων βρέθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η εταιρική κερδοφορία από την πλευρά των κεφαλαιαγορών μεταφέρουν θετικά μηνύματα σχετικά με την πορεία της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 77,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά διαμορφώθηκε ακόμη κατά στο +1,1% και στα 77,82 δολάρια, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Φεβρουαρίου.

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Η άνοδος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκε σε αύξηση κατά 0,7% από 0,6% προηγουμένως.

Οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν ανοδικά για έκτο διαδοχικό μήνα κατά τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 1,4%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών σημείωσε άνοδο 1,4%, από αναθεωρημένη αύξηση 0,2% το Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 1,1%.

Η άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά 5,3%, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου κατά 18,8%. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 4,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.